SUUNNITTELEMIAMME KELLUVIA RATKAISUJA AUSTRALIASTA ISLANTIIN

Mikäpä sen paremmin kertoisi mistä on kyse, kuin suunnittelemamme ja toteuttamamme kelluvat ratkaisut ympäri maailmaa? Meillä on pitkä kokemus erilaisista kelluvista ratkaisuista aina kelluvista liikekiinteistöistä hyvinvoinnin keitaisiin ja yksittäisistä uima-altaista ravintoloihin. Hankkeet ovat usein monivuotisia ja tälläkin hetkellä tiedossa on useita erilaisia kelluvia ratkaisuja aina Loviisan asuntomessujen kelluvasta asuinalueesta lähtien. Tänne olemme koonneet sinulle muutamia referenssitarinoita ja toteutuksiamme niin suunnittelun kuin koko projektinkin näkökulmasta.

KELLUVA PADELKENTTÄ – FLOATING PADEL

Padel nostaa suosiotaan ja Bluet on ajan hengessä mukana. 

Bluet on kehittänyt kelluvaa monitoimilavatuotetta eteenpäin ja suunnitellut kelluvan kenttäalustan, joka toimii erinomaisesti myös padelkentän perustustarpeisiin sopivaksi. Kelluva kenttäinfra on suunniteltu monitoimiseksi ja se sopii padelin lisäksi muokattavaksi eri urheilutoimintojen tarpeisiin ja mahdollistaa myös toiminnan myöhemmän laajentamisen.

Floating Padel-kenttiä on kolmea eri kokoa ja mallia, Premium, Basic, Padel Small – eri kenttäkokoihin, käyttötarkoituksiin ja sijainteihin sopivaksi.
Ensimmäinen kelluva padelkenttä on toteutettu Espooseen, Keilaranta Marinaan syyskuussa 2021.
Lisätietoja info@keilarantamarina.fi ja info@bluet.fi

Copyright: Göteborg stad and RaumlaborBerlin

Inre Hamnen, Norrköping Ruotsi

Inre Hamnen Norrköping on hanke, jossa rakennetaan aivan uutta aluetta, johon kuuluu asuntoja, liiketiloja, katuja, puistoja ja 700 metriä rantaraitti laitureineen ja kelluvat altaineen. Bluet tekee yhteistyötä NCC Norrköpingin ja Norrköpingin kaupungin kanssa uusien kelluvien tilojen luomiseksi tälle uudelle kaupunginosalle.

Bluet vastaa kelluvien rakenteiden suunnittelusta ja toteutuksesta, mukaan lukien Bluet® kelluvan infran ja Bluet® altaiden toteutuksesta. Kokonaisuus koostuu kolmesta erillisestä kelluvasta kokonaisuudesta, joihin kuuluu kaksi uima-allasta, sauna ja venelaituri.

Toteutus alkoi Elokuussa 2022 ja uima-alue valmistuu 2023 Toukokuuhun mennessä.

NCC:n ja kaupungin tavoitteena on saada kaikki tilat auki kesään 2026 mennessä

https://inrehamnen.norrkoping.se
https://www.ncc.se/media/pressrelease/909fcc2be010c7bc/

Kelluva uima-allashanke, Ranska

Kelluva allashanke on osa uutta aluekehitysprojektia, jossa uima-allas sijoittuu luksushotellin yhteyteen.

Kelluva uima-allasyksikkö koostuu lämmitetystä uima-altaasta, aurinkokannesta, puku- ja pesuhuoneriloista – ja tekninen tila sijaitsee Bluet Barge-altaan yhteydessä kannen alla.

Bluet ® Barge altaan kokonaiskoko on 300m2, se on lämmitetty ja sitä käytetään ympäri vuoden. Hanke on lupaprosessivaiheessa ja tavoitteena on avataan alue yhdessä hotellin kanssa kesään 2024 mennessä. Projektikuvat päivitetään, kun hanke on julkinen.

Panko – Nordic Vibes In One

Panko on ensimmäinen pohjoismainen konsepti, jossa yhdistyvät skandinaavinen design, puurakentaminen, vastuullisuus, aito suomalainen sauna, pohjoisen luonnon maut sekä kustannustehokas liiketoimintamalli yhdeksi kokonaisuudeksi.

Panko tarjoaa valmiita ratkaisuja ja neljää tuotekokonaisuutta: Panko Bar, Panko Kitchen, Panko Sauna ja Panko Smoke Sauna. Pankon tuotteet on suunniteltu jokaista yksityiskohtaa myöten ja ne toimitetaan tilauksesta avaimet käteen -periaatteella Suomesta minne päin maailmaa tahansa.

Bluet on Pankon strateginen kumppani ja vastaa Pankon teknisistä ratkaisuista sekä projektitoteutuksista paikallisen projektitiimin kanssa.

Tervetuloa inspiroitumaan Pankosta!
www.pankoconcept.com

Kelluva norppa-allas Korkeasaari Zoo

HELSINKI

Korkeasaari, Helsinki, kelluva norppa-allas

Yksi räätälöidyistä altaistamme on Korkeasaareen suunniteltu monikäyttöinen kelluva allas eläimille. Alun perin saimaannorpalle luotu 20 x 20 m ja noin 3,2, m syvä teräsallas sisältää itse asiassa kolme eri allasta. Erikseen tyhjennettävissä olevan pääaltaan lisäksi aitauksessa on ruokinta-allas sekä katettu pesä. Maisemoinnilla on jäljitelty Saimaan luontoa kallioilla, luodolla ja kasvillisuudella. Kolme metriä leveä kulkusilta kiertää altaan ja toimii katselupaikkana.

Allas on modulaarinen: sitä voi laajentaa sekä siirtää osissa rekalla ja sen kokoonpano onnistuu vedessä. Korkeasaaren tapauksessa allas kierrättäisi hanavettä, mutta se voi myös ottaa ja suodattaa merivettä, tai hyödyntää ympäröivää vettä läpivirtaustekniikalla. Koronaviruksen vuoksi altaan toteutusaikataulu on tällä hetkellä auki.

Tätä allastyyppiä voidaan hyödyntää eri tarpeisiin. Ota yhteyttä ja räätälöimme sen juuri tulevaa käyttöä varten.

Lue lisää projektista

Jyväskylä, sataman uudelleenjärjestely ja tulevaisuuden toiminnot

Jyväskylän Lutakon satama on kaupungin keskustan tuntumassa, mutta sen rantaraitin hyödyntäminen on jäänyt jälkeen kehittyvän Lutakon kupeessa. Kaupunki toivoi uusien ideoiden lisäksi selkeyttä ja parempaa toiminnallisuutta sataman eri toimijoiden välille. Bluet otti haasteen vastaan ja suunnitteli alueelle sataman uudelleenjärjestelyn lisäksi monipuolisia toimintoja, jotka tarjoavat jokaiselle jotakin. Työn tuloksena alueelle on visioitu toimivampi ja turvallisempi kotivenesatama, majakka, vesiurheilukeskus, uimala, sekä selkeämmät paikat sataman monille aluksille ravintolalaivoista asuntolauttoihin. Kiinnitimme erityistä huomiota olemassa olevien laiturirakenteiden kierrätysmahdollisuuksiin ja samalla laadimme ehdotuksen uudeksi satamajärjestykseksi. Työ jatkuu kustannustietojen keräämisellä ja laskemisella kaupungin päätöksenteon tueksi. Hanke toteutettiin yhteistyössä arkkitehtitoimisto OOPEAAn kanssa.

Lue lisää projektista

Loviisa

Kelluvan korttelin yleissuunnitelma

Loviisan kaupunki valmistautuu vuoden 2023 asuntomessuihin kehittämällä Kuningattarenrannan aluetta. Kaavatyön avuksi haluttiin tutkia mahdollisuuksia kelluvaan rakentamiseen Loviisanlahden itärannalle. Keväällä 2019 Bluet sai kunnian suunnitella alueen tulevaisuutta ja työstää esiselvityksen alueen ja hankkeen toteuttamiskelpoisuudesta. Selvitys sisälsi vesialueen tekniset selvitykset ja alustavan aluesuunnitttelun kaavatyön tueksi. Bluet teki myös kelluvan alueen alustavan kustannuslaskennan.

Bluetin suunnitelmissa alueelle tulisi yhdeksän kelluvaa erillistaloa kulkureitteineen, kelluva uimala sekä pienvenesatama 40 veneelle.

Tuusula

Fjällbon puiston uimapaviljonki

Osana Tuusulanjärven kunnostusta virkistyskäyttöön Tuusulan kaupunki rakennuttaa Fjällbon puiston rantaan laiturin sekä uimapaviljongin.

Lopputalvella 2019 Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy voitti kutsukilpailun ehdotuksellaan Pliplap. Bluet vastasi hankkeen teknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta sisältäen toimituksen ja asennuksen. Kohde valmistui elokuussa 2019.

Katso drone-video kohteesta.

Norja

Harstadin kelluva uimala

Grottebadet suunnittelee Norjan Harstadiin kelluvaa uimalaa sekä paikallisten, että turistien iloksi. Bluet on tehnyt projektille konseptisuunnitelman, jossa on 25-metrinen lämmitetty allas ympärivuotiseen käyttöön, pienempi lastenallas sekä pulahduspaikka mereen. Puuverhoillusta rakennuksesta löytyy sauna, WC- ja suihkutilat, pukukopit sekä henkilökunnan tilat. Lasitus antaa suojaa huonommalla säällä, kun taas kauniina päivänä kannella voi nauttia auringosta.

Hankkeen arvioitu kokonaisinvestointi on 3-3,5 miljoonaa euroa ja kävijöitä odotetaan noin 30 000 vuodessa.

Projektin aikataulu on vielä auki.

Kuopio

Matkailukeskus Saana, uima-altaat

Kuopion Bellanrantaan toukokuussa 2019 avautunut Matkailukeskus Saana tarjoaa monipuolisesti elämyksiä ottaen samalla huomioon alueen ainutlaatuisen sijainnin ja matkailun tarpeet. Bluet toimitti Saanan saunojen yhteyteen kolme uima-allasta, joista ulkona on suurin infinity-allas sekä lämminvesiallas ja sisällä kolme metriä halkaisijaltaan oleva poreamme. Poikkeuksellisesti nämä ovat maalla eivätkä kelluvina tällä kertaa!

Bluetin vastuulla oli uima-altaiden suunnittelu, uima-altaisiin liittyvien vedenkäsittelyjärjestelmien suunnittelu sekä suunnittelunohjaus. Allastekniikan toimitti Suomen Allaslaite.

Allas Sea Pool Turku, kelluva kulttuurikylpylä

Maaliskuussa 2019 Bluetin yhteistyökumppani Töölö Urban Oy voitti Turun kaupungin järjestämän Aurajoen tontinluovutuskilpailun ehdotuksellaan ”Kaarna”. Bluet on suunnitellut ehdotuksen kelluvat ratkaisut. Suunnitelmissa on 120 metriä pitkä ja 20 metriä leveä kelluva taso, joka sisältää kolme uima-allasta: 25-metrisen ison altaan, pienemmän lasten altaan ja jokivesialtaan. Rakennukseen on suunniteltu sekä yleisölle avoimia sauna- ja pukutiloja että yksityiskäyttöön varattavia tiloja. Kelluvalla tasolla on lisäksi ravintoja ja tilava terassialue, jota voidaan käyttää myös konsertteihin ja muihin tapahtumiin.

Hanke etenee vuonna 2019 kaavoitukseen ja kylpylä voisi näillä näkymin aueta vuonna 2025. Tulevaisuudessa Bluet vastaisi hankkeen teknisestä suunnittelusta, suunnittelunohjauksesta sekä teknisestä toteutuksesta.

Turun Sanomat 5.3.2019: Aurajoen kulttuurijokilauttakilpailun voittajaksi 120 metriä pitkä Kaarna

Oulun kaupunki, vesilupahakemus

Oulun kaupunki on tilannut Bluetilta Meritullin vierasvenesataman uudelleenjärjestelyihin liittyvät suunnittelutyöt. Erityislupajärjestelyihin kuuluu ympäristöluvan hakeminen Aluehallintovirastolta sekä ELY-keskuksen lausuntopyynnöt.

Työ liittyy Kiikelin alueen kehittämiseen ja se toteutetaan keväällä 2019.

Islanti

Vök Baths, kuumavesikylpylä

Islannissa Egillstadirissa nautitaan ympäri vuoden käytössä olevista kuumavesialtaista. Kylpylän kelluvat uima-altaat ovat järven ranta-alueella ja ne tarjoavat yhteensä 160m² tilaa uida ja nautiskella geotermisellä energialla lämmitetyssä, rentouttavassa vedessä. Kylpylä avattiin Heinäkuussa 2019.

Tässä hankkeessa Bluet vastasi altaiden suunnittelusta, suunnittelunohjauksesta, altaiden tekniikoista sekä työmaan asennustöistä ja valvonnasta rakennusvaiheen aikana. Bluet on myös toimittanut altaat yhteistyössä kumppaneidensa kanssa.

Melbourne Docklands, Australia, vapaa-ajan keskus

Tämä kiinteistökehitysprojekti Melbournessa on yhteistyö paikallisen kumppanimme Lyons USA:n kanssa. 9800 m² kelluvaan vapaa-ajan keskukseen on suunniteltu altaita, amfiteatteri, ravintola, kylpylä sekä muita tiloja.

Bluet on vastannut hankkeen suunnittelussa yhteistyökumppanin avustamisesta teknisen suunnittelun, konseptisuunnitelman, viranomaisneuvotteluiden sekä esisuunnittelun osalta rahoitus- ja lupaprosessien tarpeisiin. Projekti on suunnitteluvaiheessa eikä sen toteutumisaikataulu ole vielä tiedossa.

Ravintola Meripaviljonki, Helsinki, kelluvan terassin asennus

Helsingin Siltasaaren edustalla Eläintarhanlahdessa kelluva ravintola Meripaviljonki saa kesällä 2019 vierelleen kelluvan terassin. Noin 200m² terassin varustukseen kuuluu myynti- ja wc-tilat sisältävä kylmä kioski sekä paikkoja 150 asiakkaalle.

Bluet tekee suunnitelman terassin kiinnitykseen ja vastaa sen asennuksesta. Erityisenä haasteena projektissa on terassin muoto sekä esteettömyydestä huolehtiminen. Rakennuksen on alun perin toteuttanut yhteistyökumppanimme Europlan Engineering.

Savilahti, Kuopio, vapaa-ajan keskus

Kuopioon kaavaillaan kelluvaa vapaa-ajan keskusta, joka palvelisi alueen opiskelijoita, asukkaita sekä turisteja. Projekti on Bluetin omaa hankekehitystä yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa. Alueelle tulisi tiloja vesi- ja muuhun urheiluun, ravintola, saunat ja pienet uima-altaat ympärivuotiseen käyttöön.

Bluet vastaa hankkeen kehityksestä suunnitteluvarauksen aikana sekä rahoittajahankinnasta, suunnittelun- ja projektinjohdosta, kaavatyömateriaaleista, viranomaisneuvotteluista, vesiluvasta sekä kelluvan infran suunnittelusta ja toimittamisesta. Kaava-aineisto on valmistunut keväällä 2018 ja hanke on nyt kaavoitusvaiheessa.

Allas sea Pool Oulu, kelluva uimala

Allas Sea Pool Oulu tulee olemaan toinen kaltaistaan. Esikuvansa Allas Sea Pool Helsingin mukaan paikasta tulee kaupunkilaisten olohuone, jossa viihtyvät niin kaupunkilaiset kuin vierailijat. Kuten Helsingissä, paikkaan luodaan kelluva meriuimala lämpinine altaineen ja merivesialtaineen, ravintoloineen, saunoineen ja kahviloineen.

Bluet on ollut vastuussa hankkeen kelluvan alan suunnittelusta, toteutuksesta ja projektijohdosta. Olemme myös hakeneet uimalalle ympäristöluvan Aluehallintovirastolta.

Tavoitteena on avata uusi Allas Sea Pool Ouluun 2023.

Kaleva 25.2.2019: Allas Sea Pool -merikylpylan toteutuminen ei ole ainakaan Oulun kaupungin päätöksenteosta kiinni

YLE 31.5.2018: ”Maailman pohjoisin lämminvesikylpylä”

Copyright: Norrköpings kommun and Nyréns Arkitektkontor

Blue Park, Göteborg, kelluva allaskokonaisuus

Göteborg juhlistaa kaupungin 400. vuosipäivää vuonna 2021. Tämänkaltaisen suuren vuosijuhlan kunniaksi toki tarvitaan jotain suurta sitä juhlistamaan! Jubileumsparken on jo aiemmin rakennettu paikka joka on tehty tuomaan kaupunki lähemmäs vettä, ja jonka kaupunki toivoo kehittyvän. Suunnitteilla on suurimittainen kelluva allas, jonka ohessa on saunoja, hyppytorneja ja muita aktiviteetteja, sekä pienempikokoinen lastenallas.

Hankkeessa Bluet on vastaa esisuunnittelusta ja -insinöörityöstä, teknisestä neuvonannosta sekä valvonnasta ja kelluvien ratkaisujen luvista. Projekti valmistuu juhlavuoteen 2021 mennessä.

Ahdinallas, Helsinki, kelluva golf range

Suunnittelemme Helsingin Jätkäsaareen kelluvaa golfin harjoituslyöntipaikkaa yhteistyössä Royal Centerin ja Helsinkin kaupungin kanssa. Tavoitteena on rakentaa ympärivuotinen golf range, minigolfrata sekä pieni allas kahviloineen ja sosiaalitiloineen tulevan hotellin yhteyteen.

Bluetilla on suunnitteluvaraus vesialueelle ja vastaamme projektissa rahoituksen hankinnasta sekä suunnittelu- ja projektinjohtotehtävistä. Myöhemmin toimitamme myös kelluvat rakenteet.

Hanke on nyt kaava- ja esisuunnitteluvaiheessa. Maatöiden ja hotellin rakentamisen vuoksi kelluva osio päästään toteuttamaan mahdollisesti vuonna 2022.

Lahti, kelluva ravintola

Osuuskauppa Hämeenmaa selvittää Bluetin ja Lahden kaupungin kanssa mahdollisuuksia toteuttaa Vesijärven rantaan kelluva 200-paikkainen ravintola. Ravintolan yhteyteen on myös suunniteltu muita toimintoja, kuten sauna ja uima-allas, jolloin kelluvan ratkaisun pinta-ala olisi noin 1800m².

Bluet on toteuttanut hankkeen esisuunnittelun ja hanketta edistetään yhteistyössä kaupungin kanssa kaava- ja lupaselvitysten osalta eteenpäin.

YLE: Osuuskauppa kaavailee Vesijärveen kelluvaa ravintolaa

Engelinranta, Hämeenlinna, kelluva ravintola

Hämeenlinnan Engelinranta on kehittyvä alue, jonne kelluvalla kaupallisella ratkaisulla tuodaan näkyvyyttä, uutta liiketoimintaa sekä toimintoja ranta-alueelle. Bluet tarjoaa alueelle kelluvan ratkaisun, jossa mahdollistetaan erilaisia toimintoja alueen asukkaille ja vierailijoille. Nyt Engelinrantaan on tulossa mm. ravintola sekä hyvinvointi- ja vesipuistokokonaisuus, joita voidaan modifioida ja laajentaa kysynnän ja käyttötarpeen mukaan. Bluet vastaa tässä hankekehitysprojektissa konseptisuunnitelmasta, sijoittaja- ja operaattorikartoituksesta sekä kelluvan infran suunnittelusta ja toimituksesta. Jos sinulla on kiinnostusta lähteä operaattoriksi ravintolatoimintaan, ota yhteyttä info@bluet.fi tai 030 6363 800. Kokonaisuus suunnitellaan valmiiksi operaattorin tarpeiden mukaan.

Hämeen Sanomat: Kelluva kahvila avaa Engelinrannan

Lauttaranta, Turku, kelluva asuinalue

Lauttaranta on Turun Hirvensalossa noin vuonna 2021 toteutuva kelluva asuinalue, jonne on suunnitteilla yhteensä 37 asuntoa. Bluet vastaa hankkeessa kokonaistoteutuksen organisoinnista sisältäen suunnittelun, suunnittelunohjauksen, kelluvan infran suunnittelun ja toimituksen sekä hankkeen projektinjohdon. Parhaillaan etsimme yhteistyökumppaneita hankkeen toteutukseen, joten mikäli olet kiinnostunut urakoinnista, kelluvien asuntojen toteutuksesta, kelluvan infrarakenteen toimittamisesta tai haluaisit ostaa asunnon kyseiseltä alueelta, otathan yhteyttä! Annamme uusille asukkaille mielellämme mahdollisuuden osallistua tulevan unelma-asuntonsa suunnitteluun alusta alkaen.

Yhteydenotot: info@bluet.fi tai puh. 030 6363 800.

Allas Sea Pool Helsinki, kelluva merikylpylä

Bluet toteutti yhteistyössä Marinetek Finlandin kanssa Allas Sea Pool -merikylpylän vuonna 2015-2016. Allas sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Kauppatorin laidalla, Presidentinlinnan edessä. Kelluvaan 2700m² kokonaisuuteen kuuluu kaksi lämmitettyä allasta, merivesiallas sekä aurinkokansi uimavalvojakoppeineen. Ravintola- ja saunatoiminnot sijaitsevat viereisellä maa-alueella. Valmistumisen jälkeen Bluet on vastannut kelluvan kokonaisuuden huolto- ja ylläpitotöistä sekä uusien ratkaisujen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Bluet on erikoistunut kelluvien uimalaratkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen. Voimme tarjota kumppaneidemme kanssa laajan valikoiman erilaisia allaskokonaisuuksia eri runkorakenteilla, erilaisiin olosuhteisiin ja tarpeisiin sovittaen. Uimalan yhteyteen voidaan toteututtaa monenlaisia lisäpalveluita ja aktiviteetteja tarjoavia ratkaisuja, kuten golf-harjoittelurange, sukelluskeskus, jalkapallokenttä, kahvila/ravintola, saunat ja jopa pysäköintipaikat.

Luonnoskuva Verkkosaaren kelluva pientaloalue

Verkkosaari, Helsinki, kelluva asuinalue

Verkkosaari on Helsingin Kalasataman rantaan noin vuonna 2024 toteutettava kelluva asuinalue – ensimmäinen laatuaan Helsingissä. Tällähetkellä Helsingin kaupunki rakennuttaa alueen infrastruktuuria. Bluet tähtää kelluvien katujen rakennuttamiseen syksyllä 2023, jotta talojen kuljetus voi alkaa keväällä 2024. Projekti arvioitu päätösaika on vuonna 2024. Bluet vastaa hankkeessa kokonaistoteutuksen organisoinnista sisältäen suunnittelun, suunnittelunohjauksen, kelluvan infran suunnittelun ja toimituksen sekä hankkeen projektinjohdon. Talojen rakennuttajien ja sijoittajien kanssa on käynnissä viimeiset neuvottelut jotta projekti pääsee etenemään seuraavalle asteelle.

hel.fi: Verkkosaari kelluvat asunnot (PDF)

Ähtäri Zoo, kelluva vesipuisto

Tässä projektissa hotelli- ja leirintäkeskusalueen läheisyyteen on lähdetty suunnittelemaan pientä kelluvaa vesipuistoa, jotta ennenkaikkea alueella vieraileville lapsiperheille pystytään tarjoamaan enemmän aktiviteetteja maa-alueilla sijaitsevien aktiviteettien lisäksi. Suunnitteilla on kelluva vesipuisto ja vesiurheilukeskus 150m² merivesialtaalla, hyppytorneilla ja vesiliukumäellä, aurinkokannella sekä vierasvenesatamalla.

Bluet on vastuussa konseptisuunnittelusta, toteutettavuus selvityksestä sekä ympäristöluvan hankinta Aluehallintovirastolta. Olemme myös keskustelleet hankkeesta kaavaviranomaisten kanssa.

Marieviks Udde, Ruotsi, kelluva vapaa-ajan keskus

Kelluvat palvelut ovat erinomaisia ensivaiheen ratkaisuja kehittyvällä alueella. Ruotsissa Tukholman kaupunki, rakennusliikkeet ja kiinteistösijoittaja suunnittelevat yhdessä uutta Marieviks Udde -asuinaluetta, jonne kelluva vapaa-ajan keskus lasten leikkipaikan kanssa toisi uutta virtaa kehittyvälle alueelle. Kelluvassa vapaa-ajankeskuksessa on 300m² merivesiallas, lasten allas, kahvilat, sosiaalitilat sekä aurinkokansi. Bluet on tehnyt hankkeeseen konseptisuunnitelman, arkkitehtisuunnitelman ja toteutettavuustutkimuksen. Projekti on kaavatyövaiheessa ja odotamme kuuulevamme jatkosta pian.

Asiakas: JM AB

Horten, Norja, aluekehityshanke

Bluetin palvelutarjontaan kuuluu myös aluesuunnittelu asiakkaan tarpeet huomioon ottaen. Norjassa sijaitsevassa Hortenin kaupungissa vanha teollisuusalue tullaan muuttamaan asuin- ja liikerakennuskäyttöön. Tilaajalla oli lisäksi toive liittää toteutukseen myös kelluva asuinalue sataman yhteyteen. Bluet toteutti hankkeeseen konseptisuunnittelun, arkkitehtisuunnittelun sekä toteutettavuusselvityksen, jossa kartoitettiin hankkeen toteutusedellytykset, asuntojen kokoluokat ja alueen muut toiminnot, jotka palvelevat niin asukkaita kuin vierailijoita.

Kokonaisuus on kaavatyövaiheessa.

Villa W, Tukholma, kelluva koti

Marinstadenin kelluva koti Ruotsissa on yksityinen, uniikisti suunniteltu koti, joka valmistui joulukuussa 2015. 214 m² kolmikerroksinen koti tarjoaa puitteet jopa nelihenkiselle perheelle, sisältäen mm. vierashuoneen, vesitasolla olevan olohuoneen sekä ylimmässä kerroksessa saunan ja saunan yhteydessä olevat rentoutumistilat kattotasanteella.

Bluet vastasi projektissa konseptisuunnittelusta, arkkitehtisuunnittelusta, teknisestä suunnittelusta ja projektinjohdosta sekä toteutti talon yhteistyössä kumppaneiden kanssa.

Old Goa, Kelluvat hotellihuvilat

Bluetin asiakas suunnittelee kelluvan hotellikokonaisuuden toteutusta Intiaan joen rannalle. Osa hotellikompleksista rakennettaisiin maa-alueelle, mutta asiakkaalla on myös visio kelluvien hotellihuviloiden toteutuksesta, jolla lisätään kohteen kiinnostusta. Koska kohteen yhteydessä olevassa joessa ei voi uida, suunnitteli Bluet kohteeseen myös pienen kelluvan uima-altaan ravintolatoimintoineen, joihin on myös mahdollisuus päästä veneellä.

Bluet on vastannut projektissa konseptisuunnittelusta. Tällä hetkellä kohde on lupa- ja rahoituskierroksella.

Välimeren alue, kelluva akvaario

Hotellin omistaja/paikallinen sijoittaja haluaa toteuttaa Välimeren rannalla sijaitsevan hotellinsa eteen uniikin vetovoimatekijän tasokkaan luksusvenesataman lisäksi. Kyseessä on kaupunki, jossa ei ranta-alueellisesta sijainnista huolimatta ole uimarantaa likaisen veden ja laivaväylien vuoksi. Projektisuunnitelmaan kuuluu kelluva akvaario, uima-allas, ulkoilmabaari ja muita tarpeellisia palveluita. Bluetin rooli projektissa on tähän mennessä kattanut konseptisuunnittelun kelluvalle akvaariolle, jonka sisässä on uima-allas, sekä toteutettavuustutkimuksen.

Hanke etenee paikallisessa lupaprosessissa hitaasti, mutta varmasti.

Gibraltar, kelluva meriuimala

Gibraltar Bathing Pavilionin tarina alkoi, kun Gibraltarin valtio tarvitsi uuden vetonaulan niin paikallisten kuin turistienkin käyttöön. Alueella oli myös puute kunnollisista ja turvallisista rantauintimahdollisuuksista.

Kelluva uimala on kaikenkaikkiaan 3000m² kokonaisuus, jossa on kaksi aikuisten uima-allasta, hyppyallas, lasten allas, ulkokuntoilualue sekä lasten leikkipaikka. Hanke on toteutettu yhteistyökumppanimme Marinetekin toimesta 2014-2015. Tilaaja oli Gibraltarin valtio.

Yle: Suomalainen teemapuisto kelluu kohta Gibraltarilla

Espoo, Villa Helmi

Villa Helmi on vuonna 2007 rakennettu showroom, jonka pohjaratkaisu on malliesimerkki moninaiseen käyttöön soveltuvasta kokonaisuudesta: kohde on toiminut niin toimistona, kokoustilana, asuntona, klubitalona kuin juhlatilanakin. Villa Helmi sijaitsee Espoon Keilalahdessa Newport -satamassa ja on vuokrattavissa moninaiseen käyttöön. Katso hinnasto ja lisätiedot täältä.

Projekti mielessä?