REFERENSSIT

Jokainen projekti on erilainen, riippuen liikeideasta, tavoitteista, paikallisista olosuhteista ja markkinapotentiaalista. Yhteistä niille on se, miten ne vauhdittavat liiketoimintaa ja alueen kehitystä. Olemme suunnitelleet ja rakentaneet lukuisia onnistuneita modulaarisia ratkaisuja ympäri maailmaa; liikekiinteistöjä, ravintoloita, toimistoja, esiintymislavoja, rantaklubeja ja paljon muuta.

Lue lisää

Helsinki, kelluvan terassin asennus

Helsingin Siltasaaren edustalla Eläintarhanlahdessa kelluva ravintola Meripaviljonki saa kesällä 2019 vierelleen kelluvan terassin. Noin 200m²:n terassin varustukseen kuuluu myynti- ja wc-tilat sisältävä kylmä kioski, sekä paikkoja 150 asiakkaalle.

Bluet tekee suunnitelman terassin kiinnitykseen sekä vastaa sen asennuksesta. Haasteena projektissa on terassin muoto sekä esteettömyydestä huolehtiminen. Rakennuksen on alun perin toteuttanut yhteistyökumppanimme Europa Engineering.

Kelluva ravintola

Kuopio, uima-altaat

Kuopion Bellanrantaan vuonna 2016 noussut elämyskeskus Saana haluaa kehittää ja kasvattaa toimintojaan entistä monipuolisempaan suuntaan ottaen samalla huomioon alueen ainutlaatuisen sijainnin ja matkailun tarpeet. Nyt Pohjois-Savon matkailukeskuksen tarjontaa rikastuttamaan on suunnitteilla kolmen altaan kokonaisuus, joka koostuu kolmesta lämmitetystä altaasta, joista kaksi sijoitetaan ulkotiloihin ja yksi sisätiloihin. Ja poikkeuksellisesti nämä ovat tulossa maalle eivätkä kelluvana tällä kertaa!

Suunnitteluvaiheessa Bluetin vastuulla ovat olleet uima-altaiden suunnittelu sekä uima-altaisiin liittyvien vedenkäsittelyjärjestelmien suunnittelu sekä suunnittelunohjaus.

Islanti, kuumavesikylpylä

Islannissa Egillstadirissa tullaan tulevaisuudessa nauttimaan ympäri vuoden toimivista kuumavesikylpylöistä. Kylpylän kelluvat uima-altaat tulevat sisävesien ranta-alueille ja ne tarjoavat yhteensä 160m2 tilaa uida ja nautiskella lämmitetyssä ja rentouttavassa vedessä. Arvioitu kylpylän aukeamisajankohta on kesällä 2019.

Tässä hankkeessa Bluet vastaa altaiden suunnittelusta, altaiden tekniikoista sekä työmaan valvonnasta rakennusvaiheen aikana.

Kelluva ravintola

Göteborg, kelluva allaskokonaisuus

Göteborg juhlistaa kaupungin 400. vuosipäivää vuonna 2021. Tämänkaltaisen suuren vuosijuhlan kunniaksi toki tarvitaan jotain suurta sitä juhlistamaan! Jubileumsparken on jo aiemmin rakennettu paikka joka on tehty tuomaan kaupunki lähemmäs vesiä, ja jonka kaupunki toivoo kehittyvän. Suunnitteilla on suurimittainen kelluva allas jonka ohessa on sukellustorneja ja muita aktiviteetteja, sekä pienempikokoinen lastenallas aktiviteetteineen myös lapsille.

Hankkeessa Bluet on vastuussa esisuunnittelusta ja -insinöörityöstä, teknisestä neuvonannosta sekä valvonnasta ja kelluvien ratkaisujen luvista. Projekti valmistuu ennen juhlavuotta 2021.

Oulu, kelluva uimala

Allas Sea Pool Oulu tulee olemaan toinen kaltaistaan. Esikuvansa Allas Sea Pool Helsingin mukaan paikasta tulee kaupunkilaisten olohuone, jossa viihtyvät niin kaupunkilaiset kuin vierailijat. Kuten Helsingissä, paikkaan luodaan kelluva meriuimala lämpinine altaineen ja merivesialtaineen, ravintoloineen, saunoineen ja kahviloineen.
Bluet on ollut vastuussa hankkeen kelluvan alan suunnittelusta, toteutuksesta ja projektijohdosta.
Tavoitteena on avata hanke vuoden 2019 aikana.

CITY: Allas Sea Pool aiotaan rakentaa myös Ouluun
YLE 31.5.2018: ”Maailman pohjoisin lämminvesikylpylä”
Kauppalehti: Oulu kiinnostui Allas Sea Poolon merikylpylästä

Kelluva ravintola

Lahti, kelluva ravintola

Osuuskauppa Hämeenmaa selvittää Bluetin ja Lahden kaupungin kanssa mahdollisuuksia toteuttaa Vesijärven rantaan kelluva ravintola. Ravintolan yhteyteen on myös suunniteltu muita toimintoja, kuten sauna ja uima-allas.Blueton toteuttanut hankkeen esisuunnittelun ja vuonna 2018 hanketta edistetään yhteistyössä kaava- ja lupaselvitysten osalta eteenpäin

YLE: Osuuskauppa kaavailee Vesijärveen kelluvaa ravintolaa

Hämeenlinna, kelluva ravintola

Hämeenlinnan Engelinranta on kehittyvä alue, jonne kelluvalla kaupallisella ratkaisulla tuodaan näkyvyyttä, uutta liiketoimintaa sekä toimintoja ranta-alueelle. Bluet tarjoaa alueelle ensimmäisen kelluvan ratkaisun, jossa mahdollistetaan erilaisia toimintoja alueen asukkaille ja vierailijoille. Nyt Engelinrantaan on tulossa mm. ravintola sekä hyvinvointi- ja vesipuistokokonaisuus, joita voidaan modifioida ja laajentaa kysynnän ja käyttötarpeen mukaan.

Hämeen Sanomat: Kelluva kahvila avaa Engelinrannan

Kelluva ravintola

Turku, kelluva asuinalue

Lauttaranta on Turun Hirvensalossa aikavälillä 2018-2020 toteutuva kelluva asuinalue, jonne on suunnitteilla yhteensä 37 asuntoa. Bluet vastaa hankkeessa kokonaistoteutuksen organisoinnista. Parhaillaan etsimme yhteistyökumppaneita hankkeen toteutukseen, joten mikäli olet kiinnostunut urakoinnista, kelluvien asuntojen toteutuksesta tai mikäli olet kiinnostunut ostamaan asunnon kyseiseltä alueelta, otathan yhteyttä! Annamme uusille asukkaille mielellämme mahdollisuuden osallistua tulevan unelma-asuntonsa suunnitteluun alusta alkaen.

Yhteydenotot: info@bluet.fi tai puh. 09 8560 6855

Helsinki, kelluva merikylpylä

Bluet toteutti yhteistyössä Marinetek Finlandin kanssa Allas Sea Pool -merikylpylän vuonna 2015-2016. Allas sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Kauppatorin laidalla, Presidentinlinnan edessä. Kokonaisuuteen kuuluu kaksi makean veden allasta, merivesiallas sekä 2700m² aurinkokansi, sisältäen ravintola- ja saunatoiminnot maa-alueella. Avajaisia juhlittiin 1.9.2016. Asiakas: Korjaamo Oy / joukkorahoitushanke.

Bluet on erikoistunut kelluvien uimalaratkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen. Voimme tarjota kumppaneidemme kanssa laajan valikoiman erilaisia allaskokonaisuuksia eri runkorakenteilla, erilaisiin olosuhteisiin ja tarpeisiin sovittaen. Uimalan yhteyteen voidaan toteututtaa monenlaisia lisäpalveluita ja aktiviteetteja tarjoavia ratkaisuja, kuten golf-harjoittelurange, sukelluskeskus, jalkapallokenttä, kahvila/ravintola, saunat ja jopa pysäköintipaikat.

Innostuitko? Kysy lisääinfo@bluet.fi, puh 09 8560 6855

Helsinki, kelluva asuinalue

Verkkosaari on Helsingin Kalasataman rantaan noin vuonna 2019 toteutettava kelluva asuinalue – ensimmäinen laatuaan helsingissä, ellei jopa koko suomessa! Bluet vastaa hankkeessa kokonaistoteutuksen organisoinnista. Etsimme parhaillaan yhteistyökumppaneita hankkeen toteutukseen, joten mikäli olet kiinnostunut urakoinnista, kelluvien asuntojen toteutuksesta tai olisit kiinnostunut ostamaan asunnon kyseiseltä alueelta, otathan yhteyttä! Annamme uusille asukkaille mielellämme mahdollisuuden osallistua tulevan unelma-asuntonsa suunnitteluun alusta alkaen. Yhteydenotot: info@bluet.fi tai puh. 09 8560 6855

hel.fi: Verkkosaari kelluvat asunnot (PDF)

Ähtäri, kelluva vesipuisto

Tässä projektissa hotelli- ja leirintäkeskusalueen läheisyyteen on lähdetty suunnittelemaan pientä kelluvaa vesipuistoa, jotta ennenkaikkea alueella vieraileville lapsiperheille pystytään tarjoamaan enemmän aktiviteetteja maa-alueilla sijaitsevien aktiviteettien lisäksi. Suunnitteilla on kelluva vesipuisto ja vesiurheilukeskus 150m² merivesialtaalla, hyppytorneilla ja vesiliukumäellä, aurinkokannella sekä vierasvenesatamalla.

Projekti on suunnittelu- ja kaavatyövaiheessa.

Ruotsi, kelluva vapaa-ajan keskus

Kuvaus mikä tulee esiin kun kuvaa klikkaa

Kelluvat palvelut ovat erinomaisia ensivaiheen ratkaisuja kehittyvällä alueella. Ruotsissa Tukholman kaupunki, rakennusliikkeet ja kiinteistösijoittaja suunnittelevat yhdessä uutta Marieviks Udden -asuinaluetta, jonne kelluva vapaa-ajan keskus lasten leikkipaikan kanssa toisi uutta virtaa kehittyvälle alueelle. Kelluvassa vapaa-ajankeskuksessa on 300m² merivesiallas, lasten allas, kahvilat, sosiaalitilat sekä aurinkokansi. Projekti on kaavatyövaiheessa.

Asiakas: JM AB

Norja, aluekehityshanke

Bluetin palvelutarjontaan kuuluu myös aluesuunnittelu asiakkaan tarpeet huomioon ottaen. Norjassa sijaitsevassa kaupungissa vanha teollisuusalue tullaan muuttamaan asuin- ja liikerakennuskäyttöön. Tilaajalla oli lisäksi toive liittää toteutukseen myös kelluva asuinalue sataman yhteyteen. Bluet toteutti hankkeeseen toteutettavuus-selvityksen, jossa kartoitettiin hankkeen toteutusedellytykset, asuntojen kokoluokat sekä alueen muut toiminnot, jotka palvelevat niin asukkaita kuin vierailijoita.

Kokonaisuus on kaavatyövaiheessa.

Tukholma, Ruotsi, kelluva koti

Marinstaden kelluva koti Ruotsissa on yksityinen, uniikisti suunniteltu koti, joka valmistui joulukuussa 2015. Kompaktista koostaan huolimatta tämä kolmikerroksinen koti tarjoaa puitteet jopa nelihenkiselle perheelle, sisältäen mm. vierashuoneen, vesitasolla olevan olohuoneen sekä ylimmässä kerroksessa saunan ja saunan yhteyteen tulevat rentoutumistilat katotasanteella.

Toteutamme yhteistyössä kumppaneidemme kanssa erikoisia kelluvia koteja, toimistoja ja ravintoloita niin yksityiseen kuin yrityskäyttöön. Mikäli olet kiinnostunut tai sinulla on suunnitteilla oma hanke, otathan yhteyttä: info@bluet.fi tai 09 8560 6855

Intia, Kelluvat hotellihuvilat

Bluetin asiakas suuunnittelee keluvan hotelliresortin kokonaisuuden toteutusta Aasiaan joen rannalle. Osa hotellikompleksista toteutetaan maa-alueelle, mutta asiakkaalla on myös visio kelluvien hotellihuviloiden toteutuksesta, jolla lisätään kohteen kiinnostusta. Koska kohteen yhteydessä olevassa joessa ei voi uida, suunnitteli Bluet kohteeseen myös pienen kelluvan uima-altaan ravintolatoimintoineen, joihin on myös mahdollisuus päästä veneellä.

Tällä hetkellä kohde on lupa- ja rahoituskierroksella.

Mikäli olet kiinnostunut oman kelluvan hotellin suunnittelusta tai toteutuksesta, otathan yhteyttä! info@bluet.fi tai puh 09 8560 6855

Välimeren alue, kelluva akvaario

Kuvaus mikä tulee esiin kun kuvaa klikkaa

Hotellin omistaja/paikallinen sijoittaja haluaa toteuttaa Välimeren rannalla sijaitsevan hotellinsa eteen uniikin vetovoimatekijän tasokkaan luksusvenesataman lisäksi. Kyseessä on kaupunki, jossa ei ranta-alueellisesta sijainnista huolimatta ole uimarantaa likaisen veden ja laivaväylien vuoksi. Projektisuunnitelmaan kuuluu kelluva akvaario, uima-allas, ulkoilmabaari ja muita tarpeellisia palveluita.

Hanke etenee paikallisessa lupaprosessissa hitaasti, mutta varmasti.

Gibraltar, kelluva meriuimala

Gibraltar Bathing Pavilionin tarina alkoi, kun Gibraltarin valtio tarvitsi uuden vetonaulan niin paikallisten kuin turistienkin käyttöön. Alueella oli myös puute kunnollisista ja turvallisista rantauinti-mahdollisuuksista.

Kelluva uimala on kaikenkaikkiaan 3000m2 kokonaisuus, jossa on kaksi aikuisten uima-allasta, hyppyallas, lasten allas, ulkokuntoilualue sekä lasten leikkipaikka. Hanke on toteutettu yhteistyökumppanimme Marinetekin toimesta 2014-2015. Tilaaja: Gibraltarin valtio

Yle: Suomalainen teemapuisto kelluu kohta Gibraltarilla

Espoo, Villa Helmi

Villa Helmi on vuonna 2007 rakennettu showroom, jonka pohjaratkaisu on malliesimerkki moninaiseen käyttöön soveltuvasta kokonaisuudesta: kohde on toiminut niin toimistona, kokoustilana, asuntona, klubitalona kuin juhlatilanakin. Villa Helmi sijaitsee Espoon keilalahdessa Newport -satamassa., ja on vuokrattavissa moninaiseen käyttöön, tutustu ja ihastu!

Projekti mielessä?

Pin It on Pinterest