Referenssit

Kuinka hyödyntää kaupunkien ranta-alueita paremmin ja sitä kautta paitsi lisätä sataman käytettävyyttä ja monipuolisuutta, tuoda myös lisää elinvoimaa kaupunkiin?

Esimerkiksi tähän kysymykseen me Bluetilla annamme vastauksia. Kevään aikana työstössä on ollut Jyväskylän Lutakon satama-alueen kehittämishanke, jonka yleissuunnitelma työstettiin yhteistyössä Oopeaan kanssa ja joka sai ennen kaikkea kaupunkilaisilta mutta myös kaupungin päättäjiltä erinomaisen positiivista palautetta. Bluetin työstämän toteutussuunnitelman ja ensimmäisen vaiheen uudistamistöiden ensimmäinen vaihe vuosille 2020-2021 on juuri hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa jToteutussuunnitelmassa satamarakenteiden kierrätys, uusiokäyttö ja kustannustehokkuus olivat avainasemassa. Kaupungilla on tavoitteena luoda satama-alueesta aktiivinen ja toiminnallinen kokonaisuus, jossa on myös veneilykauden ulkopuolista, ympärivuotista toimintaa, ja kehittää satama-alueesta monimuotoinen, niin asukkaita kuin vierailijoita palveleva alue.

Lue lisää Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnan tekemistä päätöksistä!

Suunnittelun lähtökohtana sataman turvallisuus, toiminnallisuus ja aktiivisuus

Tulevaisuudessa Lutakon satama on toiminnallisesti selkeämpi ja olemassa olevaa tilaa saadaan enemmän ja paremmin hyödynnettyä niin veneille, saunalautoille, ravintolalaivoille ja vesijeteille – ranta-alueen toimintoja unohtamatta. Toimiva kokonaisuus ja toimintojen yhteensovitus lisää sataman käytettävyyttä ja viihtyisyyttä. Miksikö? Koska ihmiset haluavat viettää aikaansa paikoissa, joissa he viihtyvät. Paikoissa, jotka mahdollistavat kiireisestä arjesta rentoutumisen, ilon ja ystävien tapaamisen sekä oman hyvinvoinnin tukemisen.

Aiemmin esittelemästämme satamaluonnoksesta löytyy Lutakon sataman tulevaisuusvisio, joka sisältää kelluvan uimala -ja vesiurheilukeskuksen vehreine puistoalueineen sekä maisemallisen rantapromenadin ravintolalaivoineen ja sataman maamerkiksi kaavaillun Lutakon Majakan – kaikki veden päälle rakennettuna luonnollisesti. 🌊

Lisäksi Jyväskylän kaupunki ja Osuuskauppa Keskimaa ovat sopineet Satamankärjen saunaravintolan suunnittelun käynnistämisestä. Tavoitteena on, että keväästä 2022 eteenpäin uusi saunaravintola tarjoaa puitteet niin sauna-, ravintola- kuin juhlatiloille sekä erilaiseen liike-, matkailu- ja virkistyskäyttöön. Lue lisää täältä!

Miltä Lutakko voi tulevaisuudessa näyttää?

Tässä muutamia havainnekuvia tekemästämme suunnitelmasta:

Tutustu tulevaisuusvisioon tarkemmin tästä!

Haluatko kuulla lisää? Tai onko sinulla käytössäsi ranta-aluetta, jota haluaisit hyödyntää paremmin?
Ota yhteyttä, niin ideoidaan yhdessä! Tytti Sirola, Toimitusjohtaja /  +358 44 518 1058 |