Blogi

Melkein viikko messuiltu – hieno viikko takana., Uusia tuttavuuksia, uusia projektiaihioita, uusia yhteistyökumppaneita, uusia ideoita – ja uusia asiakkaita. Juuri sitä, mitä messujen kuuluu ollakin.

Messuiila on aina omanlainen fiiliksensä, vähän härdelliä ja hälinää ja samalla tulevaisuuteen katsovaa optimismia ja tietynlaista yhteenkuuluvuutta niin näytteilleasettajien kuin vierailijoidenkin kesken.

Venemessut on yhtä varma kevään merkki kuin lintujen laulu puissa ja jäiden lähtö vesistöistä: kevät tulee. Venemessuilla haaveillaan jo tulevasta kesästä, auringon paisteesta ja laineiden liplatuksesta, josta voi nauttia niin veneen kuin laiturinkin kannella – kukin omalla tavallaan. Vesi- ja ranta-alueista ja vesistöstä nauttiminen ei rajaudu vain veneilijöihin ja Venemesssujen termi onkin siksi ehkä hieman harhaanjohtava: Venemessut keräävät 10 päivän aikana samaan paikkaan sankan joukon erilaisia ihmisiä, jotka kaikki nauttivat veden tarjoamista harrastus- ja  nautintamahdollisuuksista omalla tavallaan – ja niitä on paljon: kalastus – josta löytyy tyylejä ja lajeja liian monta listattavaksi ihan katiskakalastuksesta syvänmerenkalastukseen – sukellus ja snorklaus, melonta, wakebordaus, uinti, vesijetteily, suppilautailu, vesijumppa, vesipyöräily, asuminen veden äärellä tai päällä tai vain rauhallista auringonottoa ja kirjan lukemista laiturilla… you name it…  Venevalikoimaakin piisaa hitaampaan ja nopeampaan makuun, isompaan ja pienempään tarpeeseen, moottorilla, purjeella ja airoilla  varustettuna. Vesi elementtinä on aidosti sellainen, joka tuo jokaiselle jotain – vaikka vain janon tarpeeseen vesilasissa 🙂 Ilman vettä meitä ja meidän upeaa maapalloamme ei olisi olemassa.

Vedestä voi nauttia monin tavoin- vesilasissa, veden päällä tai veden alla

Vesi ja ennen kaikkea veden käyttäytyminen on joka tavalla tärkeä elementti huomioitavaksi kelluvassa rakentamisessa: se antaa tietyt määreet ja parametrit itse rakentamiseen, joka monilta osin poikkeaa perinteisestä tavasta rakentaa. Vesi antaa myös täysin uudet raamit ja fiilikset kodeille, ravintoloille, uimaloille, liikuntakeskuksille ja monille muille toimintakokonaisuuksille. Tekeminen siirtyy rannasta veden päälle ja ranta-alueet kaikkien saataville. Parasta on se, että kelluva rakentaminen on myös ekologinen tapa rakentaa. Suojeltavat pohja-alueet tai vedenalainen kasvusto, ranta-alueet ja vesialue pysyvät lähes koskemattomina ja kokonaisuus voidaan tarpeen vaatiessa siirtää myöhemmin muualle – ilman pysyvää jälkeä tai haittaa luonnolle.

Vesi on maailmaa ylläpitävä eliksiiri, jota pitää vaalia. Vaalitaan sitä ja maailman vesialueita yhdessä. nauttien sen tuomista moninaisista tekemisen mahdollisuuksista, luonnon monimuotoisuus huomioon ottaen.
– Tytti – 

Venemessujen aikana pidetyssä kilpailussa tuli uusia hienoja ideoita siihen, mitä kaikkea tekemistä ranta-alueille ja veden päälle voisi tuoda. Voit tutustua ideoihin täältä.

Venemessut 10-19.2.2017 , Bluet osastolla 3M11
#vesi #elämäneliksiiri #vesiurheilu #veneily #venemessut #kevättärinnassa