Blogi

Etsitkö uutta vetonaulaa, joka tuo kohottaisi projektisi seuraavalle tasolle ja toisi kilpailuetua? Jokainen kelluva altaamme on ainutkertainen taideteos, joka sopii ympäristöönsä saumattomasti – minkä lisäksi ne sisältävät viimeisimpiä, korkean teknologian osaamisella tehtyjä ekologisia ratkaisuja. Bluetilta saa luonnon monipuolisuutta heijastavan kattauksen kelluvia altaita eri tarpeisiin ja käyttötarkoituksiin. Tästä blogista löydät yhteenvedon erilaisista meiltä saatavista altaista – tai lähtökohdista, minkä pohjalta voit luoda omasi.

Lisäämällä uima-altaan vesistön äärelle toteutettavaan rakennusprojektiisi voit lisätä sen vetovoimaisuutta merkittävästi. Paras ratkaisu ei kuitenkaan synny sillä, että tiputat minkä tahansa altaan suunnitelmaasi vain siksi, että siinä olisi allas. Parasta on miettiä sitä, millainen toteutus sopii projektisi profiiliin, ulkonäköön, tunnelmaan ja estetiikkaan tai ympäristöön ja valita sopivin allas sen pohjalta. 

Aloitetaan siis sillä, että me tarjoamme altaita näissä kategorioissa:

Bluet®in lämminvesialtaisiin ja luonnonvesialtaisiin on saatavilla monenlaisia ratkaisuja, mutta palataan niiden yksityiskohtiin tuonnempana. Ensin sinun tulee tietää mikä perusratkaisu on sinulle sopivin.

Rentoudu tai treenaa: valitse sopivin kelluva allas

Bluet® Monitoimiallas yöllä Kuopion Saanassa (kuva: Projectico)

Unelmoitko kelluvasi autuaana juuri oikean lämpöisessä vedessä linnunlaulua kuunnellen samalla kun aurinko syleilee kasvojasi? Vai innostutko enemmän vesiurheilulajeista ja tiukkojen kilpailujen huumasta? Bluet® Lämminvesialtaat sopivat monenlaiseen käyttöön rentouttavista kylpylöistä aina monirataisiin kilpa-altaisiin. Lämminvesialtaitamme on saatavilla kolmenlaisena: Bluet® Monitoimialtaina, Bluet® Barge-altaina isomman mittakaavan projekteihin, sekä uusina Bluet® Hybrid -altaina. 

Bluet® Monitoimialtaat ovat modulaarisia ruostumattomasta teräksestä valmistettuja keskisyviä altaita. Bluet® Monitoimialtaat voidaan yksilöidä moninlaisiin tarkoituksiin laajan lisävarustevalikoiman ansiosta, johon kuuluu mm. penkkejä, vesihierontasuuttimia sekä erilaisia syvyysmoduuleja. Monitoimiallas on täydellinen valinta rentouttavien aikuisten keidaskylpylöiden tai lasten kahluualtaiden toteuttamiseen. 

Bluet® Barge-lämminvesiallas Allas Sea Poolilla Helsingissä

Bluet® Barge-allas on valintasi, kun sinulla on isomman mittakaavan projekti ja haastavampi sijainti tai kun huoltotilat täytyy sijoittaa veden alle. Barge-allas voidaan toteuttaa monenlaisiin käyttötarkoituksiin, kuten kuntoaltaaksi vapaa-ajan uimareille tai kilpa-altaaksi olympiatason urheilijoille.

Uusin innovaatiomme on Bluet® Hybrid-allas. Hybridiallas soveltuu niille, jotka haluavat rauhallisempia vesiä kohteeseensa. Ensimmäiset hybridiallasprojektimme ovat T&K-tiimimme rakkaita jalokiviä, joista ensimmäiset on tarkoitus toimittaa vuoden 2023 lopulla ja keväällä 2024.

Kaikki tuoteperheemme ovat saatavilla eri kokoisina: Bluet® Monitoimialtaan mitat voivat vaihdella kuudesta 20 metriin ja Bluet® Barge-altaamme ovat saatavilla jopa 50-metrisinä FINA-hyväksyttyinä olympia-altaina.

Voit kokeilla vankkaa Bluet® Barge-allasta ja lapsille suunniteltua Bluet® Monitoimiallasta Helsingin Allas Sea Poolilla, joka on niin paikallisten kuin turistien rakastama. Bluetin huippualtaisiin luotetaan myös Vaasassa, minne olemme toimittamassa ruostumattomasta teräksestä valmistettua Bluet® Monitoimiallasta.

Rentouttavaa lämpöä ympäri vuoden

Yksilöllinen Bluet® Barge-allas Islannin Vök Bathsissa

Juuri sopivaan lämpötilaan lämmitetyt altaamme ovat täydellisiä paikkoja mielen ja kehon rentouttamiseen ympäri vuoden. Tyypillisin altaissamme käytetty lämpötila on 27 °C, mutta esimerkiksi kuumakylpyläaltaamme voidaan lämmittää hemmottelevaan 38°C asteeseen. Altaamme toimitetaan valitulla vedenkäsittelyjärjestelmällä, joka sopii altaaseen ja sen käyttötarkoitukseen.

Bluet® Lämminvesialtaat ovat erinomaisia ympärivuotiseen käyttöön joko osana isompaa rakennusprojektia tai sellaisenaan vesistöalueilla. Bluet®-altaita löytyy esimerkiksi suosituista ulkoilma-kylpylöistä Islannista. Pian valmistuvan Vaasan projektimme lisäksi olemme toimittamassa ylellistä ja yksilöityä erikoisrakenteista teräsallasta Välimeren alueelle. Seuraa kanaviamme, niin kuulet pian lisää tästä ja muista projekteistamme!

Koe inspiroivat luonnonvesialtaamme – luonnollisen turvapaikkasi

Kuvittele uivasi järvessä aamu-usvan muuttuessa uudeksi päiväksi tai täydellisen rentouttavaa aaltojen rytmiä, joka kantaa sinua kohti merta. Kuvittele, että voit tehdä kumpaa vain täysin turvallisesti säästä riippumatta ja täydellisessä sopusoinnussa luonnon kanssa.

Bluet® Luonnonvesiallas Allas Sea Poolilla Helsingissä

Kehittyneet Bluet® Luonnovesialtaamme käyttävät ympäröivän vesistön vettä, mikä tarkoittaa sitä, että sekä altaan että sitä ympäröivän veden lämpötila on täysin sama.  Aivan kuten muutkin ratkaisumme, luonnovesialtaamme ovat ekologisesti kestäviä, minkä lisäksi ne ovat saatavilla kahdessa yksilöitävässä muodossa: pohjattomina tai teräsverkkoaltaina. Altaissa on ruostumaton teräsrunko, joka päällystetetään lasikuituisella mikroverkkolasikuidulla vahvistetulla muovilla.

Bluetin tuottama lisäarvo luonnovesialtaisiin on niiden suodatinjärjestelmä. Sen avulla voidaan luoda turvallinen uima-alue, minkä lisäksi uimakelvoton vesi voidaan puhdistaa uimakäyttöä varten. Suodatinjärjestelmämme suunnitellaan projekti- ja kohdekohtaisesti.

Esimerkiksi Allas Sea Poolin Bluet® Teräsverkkoaltaan verkko on vuorattu, koska ympäröivä vesi ei ole itsessään tarpeeksi puhdasta uimista varten. Luonnonvesiallas on varustettu UV-suodatinjärjestelmällä ja vuorauksella, joka tekee altaasta “vesitiiviin” sitä ympäröivästä vedestä.

Bluet® Pohjaton allas Gibraltarin Floating Bathing Pavilionilla

Täysiin uudenlaista kokemusta varten paikassa, jossa veden laatu ei yllä standardeihin, Bluet® Teräsverkkoaltaamme tarjoavat mahdollisimman luonnollisen vesikokemuksen – kylmän talvella ja auringon lämmittämän kesäisin – ja ne voidaan varustaa monenlaisilla ratkaisuilla, jotka varmistavat sekä veden laadun että sen, ettei allas jäädy talvella.

Bluet® Teräsverkkoaltaat ovat saatavilla monenlaisin lisävarustein ja sen syvyydestä riippuen sitä voidaan käyttää matalana kahluualtaana lapsille, syvänä hyppyaltaana uskaliaille vesipedoille tai vaikka keitaana vapaa-ajan uimiseen ja rentoutumiseen.

Pohjattomat altaamme puolestaan ovat helppo tapa luoda uimakeidas kaupungin keskelle tai luonnonvesialueelle. Allasalue rajataan kestävästi ponttooneilla ja turvaverkoilla, joihin lisätään tikkaat ja kävelykansi. Ympäröivä alue voidaan jatkaa auringonottokanneksi tai täydentää erilaisin mukavuuksin, kuten kaitein ja valaistuksella – ympäristöönsä täydellisesti sopien.

Jos haluat kokea itse, kokeile Allas Sea Poolin Bluet® Luonnonvesiallasta. Ainutlaatuiset Lämminvesiallas- ja Luonnonvesiallasratkaisut valmistuvat myös Ruotsin Göteborgiin ja Norrköpingiin keväällä 2023.

Allasunelmat on tehty toteutettavaksi – klikkaa ja ja tutustu ratkaisuihimme, jotka nostavat sinut arjen yläpuolelle!

Sinä kuvittelet sen, me keksimme tavan rakentaa sen.

Tarjoamme laajan valikoiman innovatiivisia kelluvia rakenteita, joita voidaan käyttää upeiden kokemuksien luomiseen keskelle luontoa tai kaupunkia. Kelluvien altaiden lisäksi asiantuntijuutemme kattaa laajasti kelluvan infrastruktuurin perinteisten kehitysprojektien oheen: kelluvia vapaa-ajan keitaita, ravintoloita, asuinalueita, hotelleja, asuintiloja, vapaa-ajan tiloja ja liiketiloja. Bluet® Floating Solutions on palveluksessasi.

Olemme aina innostuneita uusista ideoista, jotka haastavat tavanomaisen. Tehdään visiostasi missiomme!