Blogi

Kirjoittaja: Ulrica Bladh
Yrittäjyys vaatii rohkeutta. Rohkeutta lähteä toteuttamaan ideoita. Rohkeutta heittäytyä tuntemattomaan maailmaan. Ennen kaikkea rohkeutta pistää itsensä likoon. Samalla tavalla johtajuus vaatii rohkeutta. Pitää uskaltaa olla vastuussa, mutta myös uskaltaa olla riippuvainen muista ja muiden taidoista. Kun lähtee yrittäjäksi, ei saa pelätä epäonnistumista.

Pääsin tuhat nuorta johtajaa -kampanjan kautta tutustumaan päiväksi Tytti Sirolan työhön. Aamu alkoi Finnish Water Forumin operatiivisen valiokunnan kokouksella. Kokouksessa keskustelun aiheena oli FWF:n kehittäminen ja muut tulevaisuuden suunnitelmat. Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka kokous eteni ja osallistujat tekivät yhteisiä päätöksiä.

Finnish Water Forum operatiivisen valiokunnan kokousfiiliksiä

FWF:n kokouksen jälkeen matka jatkui Bluetin konttorille. Sirola kertoi, että päivän kokoonpano oli tavallista pienempi, mutta se ei minua haitannut lainkaan. Kimmo Saharisen kautta sain tutustua insinöörin tehtäviin, jotka kiinnostavat minua. Aiheena oli kustannusarvioiden laskeminen excel-taulukko-ohjelman avulla. Se ei kuitenkaan ole Saharisen ainoa tehtävä Bluetilla vaan insinöörin työ on todella monipuolista.

Tytti Sirolankin työ on kovin monipuolista. Tiimin ollessa hyvin pieni ja tiivis, johtajuus on kovin joustava käsite. Yhteistyö tiimissä, varsinkin Saharisen ja Sirola välillä, on vahvaa ja toimivaa. Uskon, että hyvän johtajan tulee olla yhteistyökykyinen, mutta hänen tulee kuitenkin osata tehdä päätöksiä itsenäisesti yrityksen puolesta. Keskustelimme Sirolan kanssa johtamisesta ja hänen mielestään johtaminen esimerkkien kautta on tärkeää. Se tulee hyvin esille hänen tavastaan työskennellä. Miten voi vaatia muilta täyttä paneutumista, jos ei itse ole valmis samaan? Hänestä johtajuudessa palkitsevinta olevan koko tiimin yhteinen onnistuminen.

Kaikkien urapolku ei aina ole ihan suora. Harvat päätyvät tekemään loppuelämäkseen sitä mitä nuorena on kuvitellut. Mutkia matkaan voi aiheuttaa moni eri asia, mutta niitä ei kannata pelätä. Kohtalo puuttuu usein peliin. Juteltuani Sirolan kanssa minulle selvisi, että hänellekin on käynyt niin. Itselleen mieluisimman opiskelupaikan missaaminen ei siis välttämättä tarkoita sitä, etteikö unelmistaan voisi tehdä totta, tai että ei voisi menestyä urallaan. On helpottavaa kuulla, ettei tarvitse vielä moneen vuoteen olla varma tulevaisuudestaan ja tulevasta ammatista. Nekin asiat selviävät ajan myötä.
Päivän opit voisikin tiivistää yhteen lauseeseen: Hän, joka uskaltaa, voittaa.
– Ulrica Bladh –