Blogi

Se olisi sitten perjantai ja uuden matkablogikirjoituksen paikka! Nämä eivät tosiaankaan tule missään loogisessa järjestyksessä, mutta kuten aiemmin totesin, se tuskin hirveästi haitannee teitä lukijoita:
Heinäkuussa lähdettiin pääinsinööri- (ja yhtiökumppani-) Kimmon kanssa käymään päiväreissulla Lontoossa tapaamassa uutta yhteistyökumppania: Studio Octopin Jamesia ja Chrisiä. Tapaamisen taustalla on useampikin hanke: Octopin jo jokin aikaa työstämä Thames Baths-hanke, yhteisen asiakkaan liikunta-alan konsepti Arabiemiraattien alueelle – sekä erilaiset kelluvat asuntohankkeet Briteissä, jossa onkin paljon markkinapotentiaalia.
Lento sujui varmin mukavasti norjalaisin siivin. Brittisaarten yläpuolelle kun päästiin, niin pilvetkin mukavasti siirtyivät maisemien edestä pois. Itse laskeuduin ensimmäistä kertaa Gatwickin kentälle, Kimmolla oli tästä jo ennestään tuntumaa. Yllätyin siitä, miten kaukana keskustasta itse asiassa olimmekaan, vaikka ajoreussu mukavasti menikin.

Norwegianin matkassa, saarivaltion yllä

Octopin toimisto sijaitsi englantilaiseen tapaan kivijalassa ja arkkitehtihenkeen sopivasti raffimmassa ympäristössä. Toimisto oli pieni ja tiivis ja vastaanotto oli aidosti lämmin – oli mukavaa olla tervetullut, meitä oli odotettu. Ja mitä sitä tarjottiinkaan ensimmäiseksi? Teetä tietenkin, vahvaa ja mustaa, piti kerran kurkata, tuliko kuppiin kahvia vai teetä.
Palaverin alku oli pitkälti allasteknologioiden ja erilaisten toteutustapojen läpikäyntiä ja porukka arvosti etenkin Kimmon kykyä antaa vastaus lähestulkoon jokaiseen eteen tulleeseen tekniseen probleemaan. Myös altaiden runkorakenteiden uudet toteutusmahdollisuudet ja materiaalit yllättivät, perinteinen ”barge-structure” eli laivarunkoon toteutettu kelluva uima-allas ei todellakaan ole enää se ainoa vaihtoehto, vaan Bluetin uusilla teknologisilla ratkaisuilla voidaan päästä täysin erityyppisiin ratkaisuihin niin toteutuskustannuksiltaan kuin käyttökokemuksienkin osalta. Kommentti ”We have never known this is possible” jaThis is superb” kuului useampaan kertaan ja monia uusia ideoita ja myös vanhoja projektiaihioita taisi herätä henkiin palaverin aikana. Tehty työ ei ole mennyt hukkaan!
Sisäisen jumpat heitettiin nurkkaan ja miitinki muuttui asiakaspalaveriksi, kun – sanotaanko nyt vaikka ”MR” – astui sisään ja alkuhöpinöiden ja uusien teekupposten jälkeen pöydälle levitettiin Octopin iso, asiakkaan skissin pohjalta luonnostelema ensimmäinen tila- ja konseptisuunnitelma jatkotyökaluksi. Näyttipä hyvältä! Skandinaavisia muotoja ja värejä, eritasoratkaisuja, valoa ja korkeutta – arabimaiden kulttuuritarpeet huomioonottaen, fiksusti suunniteltuja jaettuja kulkureittejä ja tiloja eri ikäisten ja eri toimintojen tarpeisiin – ja ennen kaikkea se meitä eniten koskeva 50m pitkä, kelluva olympiatason uima-allas, lasten altaita tietenkään unohtamatta. Tämä hanke kun lähtee liikkeelle, niin WAU!
Asiakkaalla on vielä tällä hetkellä (marraskuussa 2017) liiketoimintakonseptin loppuhionta käynnissä operaattoriehdokkaiden kanssa. Pidämme peukkuja ja varpaita pystyssä, että pääsemme hankkeessa yhdessä eteenpäin ja työstämään tätä upeaa ja isoa kokonaisuutta Arabiemiraattien alueelle.
Ennen lentoa ehdimme vielä piipahtaa MR:n kanssa lounaalle maittavaa italialaista ruokaa tarjoavaan Ristorante Olivelliin (Waterloo), The Cutilla. Sää kun suosi, lounas päästiin nautitmaan ulkosalla katuterassilla. Harvinaista herkkua tämänvuotiseen Suomen kesään verrattuna.

Katunäkymää The Cutilta, Olivellin terassilta

Kesäinen Lontoo olisi muutoinkin tarjonnut kelien puolesta parastaan, jos siitä olisi ehtinyt nauttia muutoin kun auton sisäpuolelta maisemia katsellen. MR myös kovasti houkutteli meitä klubi-/pubikierrokselle, mutta ei, työt odottivat kotona ja oli pakko palata kentälle ja kotio. Totesimme kuitenkin Kimmon kanssa yhteen ääneen, että ensi kerralla Lontoon reissu saa kyllä yhden ylimääräisen päivän, näin pikainen piipahdus jäi positiivisista lopputulemista huolimatta melkein harmittamaan. Siis melkein. Eli ei liikoja kuitenkaan. Koneet kulkee ja takaisin pääsee – ja kaikki viittaa siihen, että piakkoin on montakin hyvää syytä ottaa kausikortti Lontoon lennoille. Yhteistyö Octopin kanssa on edennyt syksyn mittaan mukavasti eteenpäin ja yhteinen sävel on selkeästi löytynyt. Kaikkien kansainvälisten hankkeiden kannalta on oleellisen tärkeää, että Bluetilla on luotettava ja paikallisesti verkostoitunut, ammattitaitoinen kumppani, jonka kanssa on mukava tehdä töitä – ja joka on kelluvista hankkeista yhtä innoissaan kuin mekin. Octopin tiimin kanssa kaikki on natsannut yhteen ja hankkeita työstetään yhdessä eteenpäin hyvässä hengessä, toisia nopeammin, toisia projektitilanteen vuoksi hitaammin. Asuntohankkeet nostavat päätään, vaikka niihin emme olleet ensimmäiseksi itse panostamassa, mutta ilmeisesti vaihtoehtoiselle toteutustavalle olisi kysyntää. Ja mehän siihen mielellämme vastaamme.
Ja sitten ihan toiseen caseen: lupauduimme mukaan myös pieneen hyväntekeväisyyshommaan, johon liittyy – yllätys yllätys, kun minä olen kyseessä – koirat. Mutta kerrotaan siitä lisää omassa blogissaan. Nyt kaikille oikein mukavaa viikonloppua, joka ainakin täällä etelän päässä etenee hyvinkin englantilaisessa säässä: sateessa.

Niin, kumpaanhan suuntaan tämä viittaa? #Brexit vai #NoBrexit